PL EN WYSOKI KONTRAST A A+ A+
Komunikat. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Zamknij

Czekolada pod lupą

08.12.2018

Zapraszamy na kreatywne i słodkie warsztaty "Czekolada pod lupą",  podczas których uczestnicy wykonają czekoladowe praliny wg tradycji Gdańskiej Fabryki Czekolady Bałtyk.

Data / godziny: 8 grudnia 2018 / 11:00, 13:00, 15:00
Grupa wiekowa: 7 - 15 lat
Miejsce: Sala w Wozowni (II piętro)
Cena: 30 zł/os.; 1 opiekun (jako pomoc uczestnika): bezpłatnie lub 30 zł za pakiet warsztatowy, aby czynnie uczestniczyć w całych zajęciach
Max. liczba czynnych uczestników: 24 os.
Bilety: dostepne online (tutaj) oraz w recepcji
Kontakt: tel. 58 742 33 52, mail: recepcja@hevelianum

Uwielbiacie czekoladę? My też! W czasie warsztatów poznacie osoby, które na temat czekolady wiedzą prawie wszystko. Zaczniemy od gdańskich tradycji czekoladowych i ściśle tajnych receptur tworzenia pralin. Walcowanie? Temperowanie? Cały proces powstawania czekolady weźmiemy pod lupę. Poznamy składniki i sprawdzimy w jaki sposób je połączyć by uzyskać idealną w smaku i konsystencji czekoladę. Każdy z uczestników wcieli się w rolę cukiernika i dokona trudnych wyborów związanych z rodzajem czekolady tworzącej praliny i smaku nadzienia! Po ciężkiej pracy czas na słodką nagrodę – czy uda Wam się oprzeć pokusie by nie zjeść od razu wszystkich wykonanych smakołyków?